Debakl Zmajeva u Luksemburgu: Bezidejna i očajna partija BiH

.
Fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine predvođena sa nekoliko novajlija, doživijela je težak poraz od Luksemburga na gostovanju 4:1 u meču 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Utakmica u kojoj su Zmajevima nedostajali Džeko, Pjanić, Kolašinac, Šehić i Barišić, trebala je prema riječima selektora Save MIloševića biti dobra priprema za baraža, ali večeras su bh. reprezentativci izgledalo očajno.

Samo šest minuta trebalo je Luksemburgu da dođe do prednosti. Zaspala je odbrana BiH, Mathias Olesen je pobjegao Amiru Hadžiahmetoviću i matirao Nikolu Vasilja.

Gerson Rodrigues udvostručio je prednost domaćih na isteku pola sata igre sa bijele tačke. Nešto ranije, glavni sudija Andris Treimanis, poslije VAR provjere dosudio penal za domaću selekciju.

Prije nego što je Rodrigues izveo jedanaesterac, navijači BiH su kratko prekinuli utakmicu, ubacviši nekoliko baklji na teren.

Uslijedile su salve zvižduka bh. navijača i povici: “Savez napolje!”, ali i pogredne riječi prema prvom čovjeka fudbala u BiH Vici Zeljkoviću.

Prvo poluvrijeme naš tim završio je udarca u ovkir gola.

Mijenajo je Milošević na startu drugog dijela. Izašli su Stevanović i Hadžiahmetović, a ušli Demirović i Hajradinović.

Ipak, to nije donijelo nikakve promjene u igru bh. reprezentacije.

Igrala se 55. minuta utakmice, kada je Martins šutirao ka golu Vasilja, lopta je zakačila Mujakića i završila u golu BiH za 3:0.

Prvu ozbiljnu priliku BiH je imala u finišu meča, kada je Prevljak odlično petom proigrao Demirovića, koji se nije najbolje snašao u situaciji jedan na jedan i njegov pokušaj je završio pored gola.

A prvi udarac u okvir gola Zmajevi su imali u 93. minuti meča. Uslijedio je korner, nakon kojeg je Hajradinović ubacio, a Gojković pogodio za 3:1.

Konačnih 4:1 postavio je sjajnim golom Rodrigues u 95. minuti meča.

U ostalim mečevima grupe J, Porugal je slavio u Lihtenštajnu 3:0, a Slovaci su pobijedili Island 4:2 u Bratislavi.

 

Foto: Facebook: Nogometni savez BiH