Deco na sastanku s ljudima iz Manchester Uniteda, dogovara se transfer 'zločestog' dječaka

.
Prvi sastanak održan u Barceloni

 

Sportski direktor Barcelone Deco obavio je jučer pregovore s kolegama iz Manchester Uniteda Johnom Murtoughom i Mattom Hargreavsom, a tema je navodno bio potencijalni transfer zločestog dečka engleskog fudbala Masona Greenwooda.

Mason Greenwood je odavno otpisan u Manchester Unitedu. On je prije dvije godine izbačen iz ekipe zbog optužbi za seksualno zlostavljanje i napad na partnerku, a klub ga nije pomilovao ni kada je sud presudio da nije kriv.

Odlučio je Greenwood otići iz Uniteda. Imao je brojne ponude, no on se odlučio za mali tim iz predgrađa Madrida - Getafe.

Nije pogriješio. 22-godišnjak igra fenomenalan fudbal i privukao je veliku pažnju na sebe i dosta je klubova koji ga žele vidjeti u svojim redovima.

Barcelona je jedna od njih. Katalonski velikan rado bi angažovao Greenwooda. Deco je napravio prvi korak i jučer se sastao s kolegama iz Manchester Uniteda Johnom Murtoughom i Mattom Hargreavsom.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Ugovor mladog napadača s Unitedom traje do juna 2025. godine. Oni su ga voljni prodati iako imaju opciju produžetka saradnje. Novi šef u klubu Jim Ratcliffe ne želi donositi nikakve preuranjene odluke.

"Ne želim govoriti o Masonu. Upoznat sam sa svim što se dešavalo, ali principi su bitni. Imamo drugih problema. Donijet ćemo fer odluku uz poštivanje klupske veličine", poručio je Ratcliffe.

Barca bi Greenwooda mogla dobiti poprilično jeftino. Njegova cijena na tržištu je samo 7.5 miliona eura. Za usporedbu, prije skandala je vrijedio čak 50 miliona.

Velika nada engleskog fudbala nakratko je posrnula, ali se vraća u pravom stilu. Pokazuju to igre u dresu Getafea ove sezone i zaista je izvrstan.

Greenwood je odigrao ukupno 26 utakmica za ovaj madridski tim i ima učinak od osam pogodaka i pet asistencija. Pitanje je šta bi tek radio da igra u nekom jačem klubu.

Barca je definitivno prilika da se potpuno vrati na veliku scenu. Katalonci traže igrača njegovog tipa za ljetni prijelazni rok i ostaje nam da sačekamo ishode razgovora između Deca i ljudi iz Manchester Uniteda.

Crveni đavoli su ga navodno spremni prodati. Greenwood se također nema namjeru vraćati u klubu gdje se smatra izdanim i definitivno bi se transfer mogao lako realizovati.