Deco odobrio, Barcelona našla zamjenu za Xavija!

.
Portugalac stiže u katalonskog velikana

 

Sportski direktor Barcelone Deco našao je zamjenu za Xavija Hernandeza koji odlazi s klupe na kraju sezone. Novi trener katalonskog kluba navodno bi trebao biti portugalski stručnjak Sergio Conceicao.

Xavi Hernandez je odlučio napustiti klupu Barcelone. Legenda katalonskog kluba ne može podnijeti ogroman pritisak i donio je odluku da napušta tim nakon godinu i po na mjestu trenera.


Barca je u potrazi za njegovim nasljednikom, a ako je vjerovati informacijama koje donosi radio Katalonija, novi trener Barce bit će portugalski stručnjak Sergio Conceicao.

Prema njihovim informacijama sportski direktor kluba Deco već je obavio razgovor s 49-godišnjim trenerom Porta i on je prvi izbor Barcelone za novu sezonu.

Deco nakon jučerašnje utakmice s Alavesom nije želio govoriti na ovu temu. Imao je veoma kratak odgovor na pitanje novinara o zamjeni za Xavija.

"Ovo nije pravi trenutak da razgovaramo o treneru. Xavi nas je iznenadio odlukom o odlasku. Računali smo na njega naredne sezone", kratko je saopštio Deco.

Ipak, katalonski radio je jutros otkrio kako je Conceicao čovjek koji je najbliži klupi jednog od najvećih timova svijeta i vidjet ćemo hoće li Portugalac zaista preuzeti tim od naredne sezone.

Conceicao je već sedam godina na klupi Porta

Sergio Conceicao je poznato fudbalsko ime. Imao je sjajnu fudbalsku karijeru igrajući između ostalih za Porto, Lazio, Parmu i Inter.

Trenersku karijeru 49-godišnji stručnjak započeo je kao asistent u belgijskom Standardu, prvi samostalni posao je imao u Olhanenseu, a zatim je vodio Academicu, Bragu, Vitoriju Guimares i Nantes.

Na klupi Porta je od juna 2017. godine. Radi zaista odličan posao, tim igra napadački fudbal, a tri puta je osvojeno prvenstvo Portugala, te tri puta Kup.

Njegov izbor kao novog trenera Barcelone neće biti nikakvo iznenađenje. Veoma je blizak s Decom i samo je pitanje trenutka kada bi se njegov angažman mogao ozvaničiti.

Katalonci su trenutno na trećem mjestu u prvenstvu Španije. Dosta je buke oko suđenja, smatraju da im čelnici La Lige ne daju da priđu Real Madridu i iskazuju ogromno nezadovoljstvo.

Odbrana titule za sada djeluje kao san. Barca u posljednje vrijeme igra dobro, ali Real je na velikih plus sedam.