Defanzivac Bayerna se vraća na teren nakon problema sa srcem

32232323
Defanzivac minhenskog Bayerna Alphonso Davies mogao bi započeti utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Villarreala u srijedu nakon što se oporavio od srčanih problema zbog kojih je pauzirao gotovo tri mjeseca, izjavio je u utorak trener Julian Nagelsmann.

Kanadski fudbaler nije igrao od januara kada su mu dijagnosticirani manji srčani problemi koji su bili posljedica Covid-19. Zadnju takmičarsku utakmicu odigrao je 17. decembra 2021., ali već u srijedu bi mogao biti u prvoj postavi Bayerna.

“On ide s nama”, rekao je Nagelsmann.

Bavarci, koji su vodeći u Bundesligi i neporaženi u Ligi prvaka ove sezone, favoriti su protiv Villarreala, sedme ekipe špankog prvenstva nakon poraza 0:2 od Levantea.

Ipak, Nagelsmann upozorava da Španci mogu biti vrlo opasni u Ligi prvaka i da ih se ne smije podcjenjivati u ovoj fazi natjecanja.

“Ako poslušate riječi trenera Villarreala Unaija Emeryja tada možete vidjeti da je Liga prvaka za njega neka vrsta bonusa”, kazao je Nagelsmann.

“Trener Villarreala ima puno iskustva pobjedama na međunarodnoj razini. Ekipa je vrlo iskusna i moramo smisliti kako ih slomiti”, dodao je.

Uzvrat se igra u Münchenu 12. aprila.

Davies je danas postao prvi Kanađanin kojeg je Fudbalski savez Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba (CONCACAF) proglasio fudbalerom godine.