Demirović debituje za Zmajeve u Španiji

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog mjeseca igra dvije utakmice, a protivnici naše selekcije će biti Austrija i Španija.

Izabranici Roberta Prosinečki će 15. novembra igrati u Beču protiv Austrije, dok tri dana kasnije također igramo u gostima, ali ovaj put prijateljski meč sa Španijom. Prosineči će spisak igrača za ove utakmice saopštiti u petak, no već sada je evidentno da će tu biti nekih novih imena.

Već sada je sigurno da će Prosinečki za mečeve s Austrijom i Španijom računati na veznjaka zagrebačkog Dinama, Amera Gojaka. Ipak, kako saznaje SportSport.ba pored njega novo ime na spisku selektora naše selekcije će biti i mladi napadač Ermedin Demirović.

Demirović ove sezone igra na posudbi u francuskom Sochauxu u koji je stigao iz Alavesa, a u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 11 utakmica i postigao tri gola. Također, igrao je za našu mladu reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, te je svojim igrama oduševio mnoge.

Ovaj 20-godišnji napadač je odigrao osam utakmica u dresu Zmajića i uspio je postići četiri gola. Demirović bi svoj debi u dresu A reprezentacije trebao upisati u prijateljskom meču protiv Španije kada će Prosinečki sigurno šansu dati svim fudbalerima.