Denijal Ahmetović pjeva na svadbi bh. reprezentativca

Njegov medeni mjesec uveliko “teče”. Proslavio je trijumf u Ligi nacija, “ustalio” se na spisku kod Roberta Prosinečkog. U ovoj je godini osvojio titulu, potom otišao u jedan od najorganiziranijih klubova u ovom dijelu Evrope.

Sada se Kenan Pirić, golman Maribora, posvetio privatnim obavezama. Zbog čega je na slatkim “mukama”. Pirić uskoro potpisuje ugovor života. Prije utakmica s Austrijom i Španijom Pirić je napisao svadbene pozivnice, “kaparisao” specijalnog gosta, odabrao restoran za svadbu. Na svadbi će pjevati mladi Denijal Ahmetović. Kenanova izabranica je iz Banovića, s kojom kreće u bolji život.

Pirića je iz Slobode na seniorsku scenu lansirao Vlatko Glavaš, tadašnji trener Slobode, a najzaslužniji za njegov razvoj je Kenanov “impressario” Admir Husarić. Baš kao što je od Tuzle, preko Zenice i Osijeka do Maribora Husarić trasirao put Jasminu Mešanoviću, potencijalnom A reprezentativcu.

Mešanović, Pirić, Mulahusejnović, Hajdarević.., mogu početi praviti spomenik svom menadžeru. Svi igraju za državne selekcije. Malo se koji menadžer može pohvaliti ovakvim izborom igrača. Fali Ramadani, Mino Rajola, Marko Naletilić, Ivan Cvjetković danas su ispred “Husare”. Kako igraju njegovi puleni, poredak će se brzo promijeniti.