Deset igrača u avionu: Zna se koji su bh. košarkaši jutros otputovali u Litvaniju

.
Već danas igraju meč Bh. košarkaši otputovali su jutros za Litvaniju sa sarajevskog aerodroma.

Našu reprezentaciju već danas od 18:30 sati očekuje meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Litvanije koja nas je prije nekoliko dana pobijedila u Mejdanu sa samo poenom razlike.

Bh. tim je s Litvancima trebao da putuje za ovu zemlju, ali je to otkazano nakon što je u Litvaniji proglašena vanredna situacija zbog rata u Ukrajini.

KS BiH je tražio od FIBA-e odgodu utakmice, ali se to nije desilo i dobili su naređenje da moraju odigrati ovaj meč ili ćemo dobiti žestoke sankcije ako se naši igrači ne pojave u Litvaniji.

Zbog prvobitne odluke da se ne putuje u Litvaniju pojedini bh. košarkaši vratili su se u klubove, te zbog toga Vedran Bosnić večeras može da računa na desetoricu naših igrača koji su se našli u avionu.

Put Litvanije jutros iz Sarajeva krenuli su Džanan Musa, Emir Sulejmanović, Edin Atić, Amar Gegić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Ajdin Penava, Kenan Kamenjaš, Sani Čampara i Ismet Sejfić.

Pitanje je da li je KS BiH mogao bolje reagovati u ovoj situaciji jer je očito da je naš tim pred nemogućim zadatkom. Izaći će na parket nekoliko sati nakon što doputuju u Litvaniju, a ekipa je znatno oslabljena u odnosu na prvi meč u Mejdanu.