Diego Simeone: Cristiano Ronaldo je najbolji igrač svijeta!

Trener Atletico Madrida Diego Simeone objektivno je vidio poraz svog tima od Juventusa.

Stara dama je slavila sa 3:0 i tako je izbacila Jorgandžije iz Lige prvaka usprkos porazu od 0:2 iz prvog duela.

Čuda je pravio Cristiano Ronaldo. Postigao je hat-trick i po ko zna koji put je onemogućio Atletico da napravi veliki rezultat.

Simeone je na kraju jasno istakao da je Cristiano najbolji fudbaler na svijetu i da niko drugi ne može odigrati ovakav meč.

"On je najbolji na svijetu. Samo on može odigrati ovako kada je najvažnije", rekao je argentinski stručnjak, te je dodao:

"Juventus je jednostavno bio bolji. Napadali su odlično, bili su bolji i zaslužili su ovu pobjedu. Mi smo radili neke greške, ali su oni taktički bili mnogo bolji", istakao je Simeone.

 

Diego Simeone komentarisao "kontroverznu" proslavu Cristiana Ronalda

Novinare je zanimala i reakcija argentinskog stručnjaka na proslavu Cristiana Ronalda, koji je uradio ono što je sam Simeone u prvom meču, kada se uhvatio za međunožje, javlja SportSport.ba.

"Sigurno je učinio isto što i ja na Wandi, razmišljajući o navijačima i pokazujući osobnost velikog kluba poput Juventusa", poručio je Simeone.

Tako će Atletico, baš kao i njihov najveći rival Real, ove sezone vjerovatno ostati bez trofeja. Jedina nada im je prvenstvo Španije, ali tamo ispred sebe imaju Barcelonu i sedam bodova manje 11 utakmica prije kraja.

Cristiano Ronaldo je u karijeri Atleticu zabio čak 25 golova i dugo će ga pamtiti navijači ovog kluba i naravno, nikada neće biti omiljen.