Diego Simeone potpisao novi ugovor sa Atleticom!

Diego Simeone donio je odluku.

Odlučio je fantastični argentinski stručnjak da potpiše produženje saradnje sa madridskim timom na još tri godine i na klupi Jorgandžija ostaće do ljeta 2022. godine.

Dosadašnji ugovor ovom sjajnom stručnjaku važio je do 2020. godine, ali je odlučio da prihvati novi ugovor koji će ga u klubu zadržati dvije godine duže.

Uslovi su zaista sjajni. Španski mediji navode da je argentinski stručnjak sada najplaćeniji uposlenik kluba i da zarađuje čak i više od prve zvijezde Antoinea Griezmanna.

To znači da je cifra ogromna je ove sezone francuski fudbaler će inkasirati 20 miliona eura, ali od danas on više nije najplaćeniji i prestigao ga je njegov trener, piše SportSport.ba.

 

Diego Simeone je preporodio Atletico

Argentinski stručnjak je na klupu Atletica stigao 23. decembra 2011. godine i njegov dolazak se ispostavio kao pravi potez rukovodstva kluba.

Zaigrao je Atletico zaista fantastičan fudbal. Osvojili su čak sedam trofeja, među kojima su dva trofeja Evropske lige, prvenstvo, Kup i Superkup Španije, dva evropska Superkupa.

Bili su blizu i osvajanja Lige prvaka. Međutim, tamo su u dva navrata zaustavljeni u finalu od gradskog rivala Reala.

Ukupno je Simeone Jorgandžije vodio u 412 utakmica. Upisao je 252 pobjede, 93 utakmice su završene neriješeno, a izgubio ih je svega 125.