Dino Hotić stiže u BiH: Evo kako su reagovali Slovenci

Nema više prepreka da Dino Hotić zaigra za reprezentaciju BiH. Nakon što je stiglo zeleno svjetlo iz FIFA-e, Hotić je dobio naknadini poziv za predstojeće mečeve sa Finskom i Grčkom. O pozivu se očitovao i Maribor, koji je fanove izvijestio kako klub ima novog reprezentativca.

Premda je bio i u planovima Matjaža Keka, Hotić, iako rođen u Ljubljani, odlučio je igrati za zemlju svog porijekla. I tako je danas postao glavna vijest u Sloveniji.

Nogomania.com piše kako je Hotić novo ime na spisku Roberta Prosinečkog uz opasku da je sada i zvanično potpuno izgubljen za slovensku reprezentaciju.

Siol.net donosi naslov: "Hotić je odabrao BiH. Prosinečki ga je pozvao u reprezentaciju". Ovaj portal u tekstu navodi kako se Hotić odlučio promijeniti sportsko državljanstvo iako je igrao za sve omladinske selekcije Slovenije te za "B" selekciju i da poziv iz BiH dolazi nakon što je FIFA odobrila nastup Mariborovom fudbaleru.

Ekipa.svet24.si konstatuje kako više nema dvojbi te da su nagađanja o promjeni reprezentacije Dine Hotića sada dobila i zvaničnu potvrdu. Prosinečki je reagovao čim je stiglo zeleno svjetlo iz FIFA-e.

Portal Vecer.com otišao je korak dalje pa je usporedio slučaj Tavareša, koji nije mogao igrati za Sloveniju iako je dobio državljanstvo, a ranije je igrao za brazilske omladinske selekcije. Ipak, navode kako Tavarsevi roditelji nisu iz Slovenije, kao što je to slučaj sa Hotićem i Bosnom i Hercegovinom.