Djeca Bosne Cazin 2019 - Spektakularno 10. izdanje uz 600 mladih nogometaša

U dane vikenda 02. i 03. marta 2019 u Cazinu nas očekuje 10. jubilarno izdanje malonogometnog turnira za djecu, koji nosi simboličan naziv Djeca Bosne 2019.

Ovo je turnir koji ima tradiciju punih 9 godina, a u ovogodišnjem izdanju organizator je odlučio proširiti broj učesnika, pa će tako u Cazinu učešće uzeti 48 ekipa u četiri uzrasne kategorije, 2007, 2008, 2009 i 2010. godište.

Pored klubova s Unsko-sanskog kantona, učešće će kao i u proteklim godinama uzeti klubovi iz drugih gradova iz Bosne i Hercegovine, a tu su i redovni gosti iz Zagreba sa nekoliko ekipa.

Sve počinje u subotu 02.03.2019 sa prvim utakmicama od 9:00, dok je svečani defile i otvorenje predviđeno prvog dana (subota) od 11:00 gdje će prisustvovati najviše zvanice grada Cazina. Nedjelja je predviđena za završni dio turnira koji će se odigrati u Sportskoj dvorani u Cazinu, kao i finala u svim kategorijama.

Kako nam navodi glavni organizator turnira, predsjednik Gradskog sportskog saveza Cazin Emir Dautović, 10. jubilarno izdanje je prošireno sa brojem ekipa i brojem uzrasnih kategorija u odnosu na proteklih 9 izdanja, gdje će u dane vikenda program biti izuzetno popunjen sa odigravanjem utakmica na dvije lokacije, sportskoj dvorani Cazin i dvorani Medrese Džemaluddin Čaušević Cazin. Uložen je veliki napor za organizaciju ovogodišnje izdanje, a pripreme su počele već nakon završetka proteklog turnira.

Organizator poziva, prije svega roditelje djece učesnika iz grada Cazina, ali i sve Cazinjane da svojim prisustvom podrže mlade nogometaše te da uveličaju ovu manifestaciju u Cazinu koja bilježi svoje 10. izdanje.

Organizator je pripremio prijenos uživo iz Sportske dvorane Cazin za oba dana održavanja turnira, a koji ćete moći pratiti na službenoj Facebook stranici Malonogometni turnir Djeca Bosne.