Dječaci s oduševljenjem pozdravljali igrače Intera, a onda se na vratima pojavio Edin Džeko

.
Dan koji će dugo pamtiti

Fudbaleri Intera igraju danas na svom terenu protiv Salernitane meč 10. kola italijanske Serije A.

Inter dočekuje ovaj meč u odličnom raspoloženju nakon što su u prošlom kolu u gostima savladali Sassuolo sa 2:1, te su u utorak uspjeli da izbore remi u gostima protiv Barcelone (3:3) i skoro osiguraju plasman u nokaut fazu.

Nakon serije loših rezultata čini se da se Inter lagano vraća u pravu formu i jasno je da će danas imati veliku ulogu favorita u okršaju protiv Salernitane.

Utakmica na Meazzi igra se s početkom u 12:30 sati, a igrači oba tima su prije otprilike sat vremena stigli na stadion.

Inter je objavio video dolaska igrača ovog kluba na stadion, a na putu do svlačionice čekala ih je i grupa dječaka koja je oduševljeno pozdravljala fudbalere ovog kluba.

Posebno se u centru pažnje našao Edin Džeko kojeg su ovi dječaci s oduševljenjem dočekali, a Dijamant ih je ispoštovao i pozdravio.

Također, najveće oduševljenje nastalo je kada se pojavio Nicolo Barella koji je očito jedan od ljubimaca navijača Intera.

Treba istaći da su već poznati i sastavi za ovu utakmicu, te da će Džeko i danas igrati od prve minute. On je u odličnoj formi jer je u prošlom kolu svojim golovima donio pobjedu Interu protiv Sassuola.

Inter: Onana, Škriniar, De Vrij, Acerbi, Dumfries, Dimarco, Barella, Mkhitaryan, Calhanoglu, Lautaro, Džeko.

Salernitana: Sepe, Pirola, Duniliuc, Gyomber, Candreva, Mazzocchi, Kastanos, Coulibaly, Vilhena, Dia, Piatek.