Do jučer bili saigrači, a sada zakleti neprijatelji: Barella ponizio Lukakua na najgori mogući način

.
Pružio mu je ruku, ali...

 

Inter je sinoć u derbiju desetog kola Serije A na svom terenu pobijedio Romu sa 1:0, a u centru pažnje bio je Romelu Lukaku koji je salvom zvižduka i uvreda dočekan na Meazzi, no ono poniženje koje mu je priredio dojučerašnji saigrač će sigurno dugo pamtiti.

Inter je pred prepunom Meazzom uz sjajnu podršku svojih navijača uspio da dođe do pobjede protiv Rome i s tri boda se izdvoji na čelu tabele Serije A.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 81. minuti kada je Marcus Thuram pogodio za 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama, a ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat jučerašnjeg derbija.

Međutim, glavna tema pred, u toku i nakon okršaja Intera i Rome bio je Romelu Lukaku. Belgijanac se po prvi put vratio na Meazzu nakon što je otišao iz Intera, a navijači ovog kluba dočekali su ga na nimalo lijep način.

Uvrede, zvižduci i dobacivanja čuli su se svaki put kada bi Lukaku bio u kadru i jasno je da mu navijači ne mogu oprostiti što je ljetos odbio mogućnost da ostane u Interu jer je tada odlučio da ide u ljutog rivala Juventus, no na kraju je spletom okolnosti završio u Romi.

Iako je do prije svega nekoliko mjeseci bio dio svlačionice Intera sinoć se vidjelo ni da mu dojučerašnji saigrači nisu oprostili izdaju koju je napravio.

To se najbolje vidjeli pored sami početak meča kada su igrači oba tima izašli na teren, a potom su pozdravili jedni druge. Lukaku je krenuo da pozdravi bivše saigrače, ali poniženje koje mu je priredio Nicolo Barella su svi vidjeli.

Lukaku je pružio Barelli ruku da se pozdrave, ali je veznjak Intera to odbio i potom se čak nasmijao zbog toga. Belgijanaca je to vidno pogodilo jer je on skoro izignorisao Acerbija što mu je štoper Intera očito zamjerio.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Sve to sigurno je izbacilo iz takta napadača Rome, a video kako je Barella odbio da se pozdravi je postao glavna tema javnosti.

I pored svega što se desilo prethodnih mjeseci jasno je da Lukaku od dojučerašnjeg saigrača nije zaslužio takvo ponašanje, no poznato da on s Barellom svejedno nije imao baš najbolji odnos, a njihovog okršaja iz prošle sezone svi se sjećaju.

Na kraju je Lukaku poražen napustio Meazzu, a poniženje koje je doživio od Barelle i navijača Intera će sigurno dugo da pamti.