Doček u Sevilli pred 23.000 navijača: Ramos grcao u suzama pred navijačima, oprostili su mu (VIDEO)

ramos
Španski nogometaš Sergio Ramos dobio je spektakularnu dobrodošlicu nakon što se poslije 18 godina vratio u Sevillu. Odbio je znatno bogatije ponude iz Saudijske Arabije i Turske, stavio emocije u prvi plan i kako kaže, ispunio svoj san.

 

 

Ramos je prije 18 godina počeo svoj izuzetno uspješan profesionalni put u sportu, a u srijedu navečer je na stadionu Ramon Sanchez-Pizjuanu predstavljen kao novi-stari igrač ovog kluba iz Andaluzije.

 

Španski nogometaš, nakon što je izašao na teren ispunjenog stadiona, nije mogao sakriti suze, a tamošnji mediji pišu da je na stadionu prisustvovalo više od 23.000 navijača.

Snimci i fotografije koje dolaze najbolje pokazuju kako je to sinoć sve izgledalo.

"Za mene je ovo nezaboravan dan, ispunio sam san, vraćam se kući nakon 18 godina. Želim iskoristiti ovu priliku da se zahvalim predsjedniku, sportskom direktoru, potpredsjedniku, svima vama, navijačima na prilici da se vratim kući... Svi ste mi omogućili da ovo ponovim, mene pokreću emocije, a ja vjerujem u naš projekat. Zatvorio sam krug u Parizu i novi započinjem u Sevilli", rekao je Ramos.

Najvatreniji navijači Seville, odnosno ultrasi ovog kluba, poručili su kako neće poduzimati nikakve akcije kao što su uvrede ili udarci prema igračima, ali se između redova može pročitati da nisu zaboravili patnju koju su zbog Ramosa osjećali u prošlosti.

"Ne vodi nas mržnja ili ogorčenost, već ljubav i ponos prema našem klubu, njegovoj historiji i njegovim navijačima. Vjerujemo da sama sugestija ovog transfera već podrazumijeva nedostatak poštovanja prema vrijednostima koje su nas učinile velikima, prema simbolima i legendama koje su branile naš klub i prema hiljadama navijača Seville koji su pod ruglom ovog igrača patili u prošlosti", naveli su navijači Seville pa dodali:

"Nećemo preduzimati nikakve radnje kao što su udarci ili uvrede prema igračima tokom utakmica. Međutim, ne možemo i ne trebamo pokazati podršku akcijama koje su protiv principa i dostojanstva Seville."

Ramos je sa sedam godina prvi put zaigrao nogomet u Sevilli, a nakon što je prošao sve mlađe uzraste, 2004. godine je debitovao za prvi tim.

Za Sevillu je odigrao 49 zvaničnih utakmica u kojima je postigao tri pogotka. Real ga je kupio naredne godine za 27 miliona eura i u Madridu je proveo idućih 16 godina.

Kao jedan od najboljih štopera u historiji nogometa osvojio je 23 trofeja s Realom, a od 2021. do 2023. godine bio je član PSG-a s kojim je uzeo još tri trofeja. Ima 180 nastupa i 23 pogotka za špansku reprezentaciju, kao i dva naslova evropskog i jedan naslov svjetskog prvaka.

Foto: Screenshot/Twitter

 

FOTO

VIDEO

VIDEO

VIDEO