Dok njihove države šute na izraelsku agresiju, oni umjesto trofeja nosaju palestinsku zastavu

.
Nestvarne scene stižu s Wembleya Mnoge zemlje Zapada šute ili daju podršku Izraelu prilikom agresije na Palestinu i njen narod proteklih nekoliko dana.

Wesley Fofana i Hamza Choudhury su na sebe skrenuli veliku pažnju prilikom ceremonije dodjele pehara FA Cupa za ovu sezonu.

 

Leicester City je slavio s minimalnih 1:0 te stigao do svog prvog FA Cupa u klupskoj historiji. Odlučio je fenomanalan gol Yourija Tielmansa u drugom poluvremenu.

Nakon što je odsviran kraj uslijedilo je veliko slavlje igrača i navijača na tribinama. Najveću pažnju su privukli Hamza Choudhury i Wesley Fofana.

Naime, dok u ovakvim situacijama svi igrači ističu zastavu svoje zemlje dvojica fudbalera su se odlučile za prvoklasni presedan.

I dok njihove zemlje rođena Engleska i Francuska prešutno šute na izraelsku agresiju, Choudhury i Fofana su poslali poruku podrške Palestini.

 

Dok su se njihovi saigrači nastojali da fotografišu sa zastavama svojih zemalja ili trofejem u rukama, oni su nosili zastavu Palestine u rukama.

Inače, ova dvojica fudbalera su bili u centru pažnje i tokom mjeseca posta za muslimane jer su utakmice Lisica u nekoliko navrata zaustavljanje kako bi se oni iftarili.

Fofana je u Leicester City stigao prošlog ljeta iz St. Etinnea. Ovaj 20-godišnji štoper je oduševio u svojoj prvoj sezoni u Premiershipu i sigurno je kapitalac za budućnost Leicester Cityja. 

Na drugoj strani, 23-godišnji Choudhury je već tri godine član Lisica, a ove sezone uglavnom priliku dobija s klupe i vrlo je zahvalan po ispunjavanju zadataka koje pred njega postavi Brendan Rodgers.