Dokaz da je čak i Ibrahimović sujevjeran, čudnim izborom stigao do historijskog rekorda

c

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović je ispisao historiju italijanske Serije A te postao najstariji igrač koji je postigao gol, a specijalizovani sajt The Pitch je otkrio neobičan detalj vezan za Ibrin rekord na meču u Udinama.

Naime, Ibrahimoviće je to uradio sa modelom kopački koje su van proizvodnje, što je veoma čudan detalj za igrača na vhunskom nivou.

Šta se u stvari desilo? Za utakmicu protiv Udinesea, Ibra je "obrisao prašinu" sa starog modela kopački (Nike Mercurial Vapor Recharge Pack), koji nije koristio mjesecima prije povrede.

To su kopačke sa kojima je u decembru 2021. postigao gol u Udinama i sa kojima je odigrao svoj posljednji meč kao starter u Seriji A, januara 2022, a sada je nakon duge pauze ponovo zaigrao od prve minuta i odlučio ih je opet obući.

To otkriva da je čak i Ibra sujevjeran, jer često se nogometaši oslanjaju na takve detalje, kako bi pronašli osjećaj i automatizme.

Podsjetimo, Ibrahimović je golom iz penala protiv Udinesea postao najstariji strijelac u Seriji A, a pogodak je postigao u trenutku kada je imao 41 godinu i 166 dana.

Ranije, rekord je držao Alessandro Costacurta, koji se u listu strijelaca upisao kada je imao 41 godinu i 25 dana, a bilo je to u maju 2007. godine.