Đoković danas igra meč za ostanak na broju 1

.
Ispao je Rafael Nadal, u Rimu nema ni pobjednika mastersa u Madridu Karlosa Alkaraza, pa bi Novak Đoković konačno mogao da osvoji prvu titulu u 2022

Srbijanski teniski as Novak Đoković večeras u Rimu (20.30 sati) igra premijerni meč protiv Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima. Ispao je Rafael Nadal, u Rimu nema ni pobjednika mastersa u Madridu Karlosa Alkaraza, pa bi Novak Đoković konačno mogao da osvoji prvu titulu u 2022. godini i napravi odličnu uvertiru pred drugi grend slem sezone - Rolan Garos, koji je osvojio prošle godine.

 

Đoković je lako dobio Stena Vavrinku u osmini finala. Naredni rival je mladi Kanađanin Feliks Ože Alijasim. Ukoliko se Novak plasira u polufinale ostat će prvi reket svijeta i prvi nosilac na Otvorenom prvenstvu Francuske. Neće biti ništa od očekivanog duela sa Rafaelom Nadalom u Vječnom gradu, ali bi s rekorderom po broju grend slem titula mogao da se susretne već u četvrtfinalu Rolan Garosa.

 

Duel sa Ože Alijasimom predviđen je kao posljednji večeras od 20.30. Bit će to prvi duel srbijanskog asa s devetim teniserom na svijetu. Kanađanin nije specijalsita za šljaku, ta podloga mu najmanje leži, pa je angažovao Tonija Nadala da mu pomogne.