Đoković: Bio sam umoran, ali je Hačanov sjajan i apsolutno je zaslužio pobjedu

Srbijanski teniser Novak Đoković poražen je od Rusa Karena Hačanova u finalu ATP Masters turnira u Parizu rezultatom 2:0 u setovima, a nakon meča imao je samo riječi hvale za svog protivnika protiv kojeg nije imao nikakve šanse u finalu.

Đoković je na početku rekao da je osjećao umor, ali da to nije alibi i da ne želi pričati o tome, a imao je samo riječi hvale za mladog Rusa za kojeg je rekao da će u budućnosti biti vrhunski igrač. 

"Nažalost, nisam se oporavio, ali ne želim pričati o tome, već o Hačanovu koji je igrao dobro tokom čitave nedjelje i apsolutno je zaslužio pobjedu protiv mene. On je mlad, jedan od onih nadolazećih tenisera koji predstavljaju budućnost, a već se dokazao kao vrhunski igrač. U finalu je pokazao sjajan tenis i sigurno ćemo ga u budućnosti puno više viđati na ovom mjestu", rekao je Đoković.

Srbijanac je rekao da Hačanov ima puno pozitivnih stvari u svojoj igri te da je zaslužio titulu u Parizu.

"Kačanov je veoma dobar s osnovne linije, ima ravne udarce forhend i bekend i to mu je najjače oružje, kao i servis jer je i u tom segmentu snažan i precizan. Njegova igra tokom čitave nedjelje je bila odlična i zaslužio je titulu", istakao je prvi teniser svijeta.