Đoković je zaplakao i prije posljednjeg gema zbog podrške s tribina kakvu nikad nije imao

.
Bio je to momenat koji će ući u historiju tenisa. Trenutak kada je Novak Đoković pokazao svoju ljudsku stranu i otkrio emocije koje su bile skrivene pod kožom velikog šampiona.

 

Nakon poraza u finalu US Opena od Daniila Medvedeva sa 3:0 u setovima, srbijanski teniser nije krio suze zbog propuštene prilike da kompletira kalendarski slem i ispiše nove stranice teniske historije.

Ipak, posebno upečatljiv trenutak desio se tokom pauze prije početka posljednjeg gema u trećem setu, kada je Đoković s tribina dobio ovacije i podršku kakvu nikada prije nije imao ni na jednom velikom turniru.

Poznato je da najbolji teniser svijeta i nije baš miljenik publike, pogotovo na najvećim GS turnirama, gdje su gledaoci uglavnom na strani njegovih rivala, ali na opće iznenađenje publika je u finalu US Opena navijala za Novaka!

https://twitter.com/mooseoutfront/status/1437187891923406857?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1437187891923406857%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.klix.ba%2Fsport%2Fnogomet%2Fdjokovic-je-zaplakao-i-prije-posljednjeg-gema-zbog-podrske-s-tribina-kakvu-nikad-nije-imao%2F210913111

Medvedev je drugi put servirao za pobjedu pri rezultatu 5:4 u svoju korist, a na tribinama je bila prava "ludnica". Svi su navijali za Đokovića u želji da napravi još jedan veliki preokret i produži meč, te dođe do historijskog dostignuća.

I sam Đoković je bio iznenađen, toliko da se potpuno emotivno slomio. Počeo je plakati dok je sjedio na pauzi između gemova, a u jednom trenutku glavu je prekrio peškirom.

Kad se vratio na teren pred posljednji gem, oči su mu bile pune suza, a sve to su zabilježile i kamere.

Na njegovu žalost, nije uspio da se vrati i Medvedev je zasluženo slavio, ali Novak se i nakon meča zahvalio navijačima, priznavši da je sretan zbog podrške koju je dobio.

Đoković nije mogao skriti suze i na samom terenu (Foto: Screenshot)

"Iako nisam dobio meč, srce mi je ispunjeno srećom. Najsretniji sam čovjek na svijetu jer ste učinili da se osjećam posebno. Razmišljao sam o oba scenarija, šta bih rekao u obje opcije. Dodirnuli ste moju dušu, nikad se nisam osjećao ovako u New Yorku. Hvala za podršku. Vidjet ćemo se brzo opet", rekao je Ðoković kroz suze i dobio ovacije s tribina.

Đoković je propustio i priliku da pretekne Rogera Federera i Rafaela Nadala po broju osvojenih trofeja na najvećim turnirima. Podsjetimo, sva trojica velikana imaju za sada po 20 osvojenih Grand Slam naslova.

(Foto: Screenshot)