Đoković o nepravdi prema Ivaniševiću: Moj dragi treneru, izgleda da nije dovoljno

,
Gorane, čini mi se da moramo da osvojimo četiri Gren slema da bi ti možda, samo možda, bio razmatran za najboljeg trenera godine, napisao je Đoković

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković kritikovao je ATP Tour nakon što je njegov trener Goran Ivanšićević nije dobio nagradu za najboljeg trenera godine.

Đoković se oglasio nakon nepravde učinjene prema proslavljenom hrvatskom teniseru, a sada treneru prvog reketa svijeta.

Iako je Đoković najbolji teniser, to prema ATP Touru nije bilo dovoljno da Ivanišević kao njegov trener dobije nagradu koja je otišla u ruke Australca Darena Kejhila (Darren Cahill) i Simonea Vagnocija (Vagnozzi) koji su trenirali Janika Sinera (Jannik Sinner).

- Gorane, čini mi se da moramo da osvojimo četiri Gren slema da bi ti možda, samo možda, bio razmatran za najboljeg trenera godine. Moj dragi treneru, izgleda da završavanje godine na prvom mjestu ATP liste, tri GS titule, Završni masters i ispisivanje historije nisu dovoljni - napisao je Đoković.

Foto: Screenshot: Instagram

Poređenja radi, Đoković je ostvario 56 pobjeda iz 63 meča prošle godine, a osvojio je tri Gren slem turnira, igrao je finale Vimbldona, a bio je najbolji na još dva Mastersa, te završnom Mastersu.

S druge strane, Siner je imao 64 pobjede iz 79 mečeva, a godinu je završio na četvrtom mjestu ATP liste i osvojio je Masters u Torontu.