Đoković prošao u četvrtfinale: Meč obilježio nesportski potez Britanca

N
Novak Đoković je podsjetio na najbolje dane, kao i da se vraća u formu pred kraj sezone na šljaci

Novak Đoković je u osmini finala slavio protiv Kamerona Norija (Cameron Norrie) sa 2:0 u setovima. Rezultat na kraju meča je bio 6:3, 6:4.

Srbijanski teniser je od početka meča postavio ritam i nije dopustio Noriju ni sekunde da se opusti. Oduzeo mu je brejk već u drugom gemu. Tu prednost je potom držao do kraja seta. Imao je priliku da set završi i ranije, ali dvije set lopte na servis Norija nije iskoristio. Svojim servisom je ipak potvrdio slavlje u prvom setu. 

Đoković je napravio brejk u trećem gemu drugog seta, ali je Nori uzvratio odmah u narednom gemu. Tada je viđen i jedan zaista nesportski potez. 

Nakon što se srbijanski teniser okrenuo, poslije očigledno izgubljenog poena, Nori je odlučio da lopticu volej udarcem pošalje preko mreže i tako pogodi Đokovića.

Ključni poeni drugog seta došli su  u devetom gemu. Tada je donedavni prvi reket svijeta odlučio da završi meč i osvojio je brejk bez izgubljenog poena. U narednom je potvrdio servisom za set i meč. 

Ovo je ujedno bio i 17. uzastopni put da Đoković stiže do četvrtfinala Mastersa u Rimu. Ovaj put će mu protivnik biti bolji iz meča Popirin - Rune.