Đoković uspio da dostigne još jedan rekord Federera za koji je malo ko znao

đ

Novak Đoković se u subotu plasirao u finale završnog mastersa u Torinu nakon što je odigrao svoj najbolji meč na turniru. On je sa 6:3, 6:2 demolirao Carlosa Alcaraza i po prvi put u njihovim međusobnim duelima izbegao dramu i maraton.

U nedjeljuu ga u finalu očekuje prilika za revanš protiv Jannika Sinnera koji ga je pobijedio u triler meču u grupi i šansa da titulom postane apsolutni rekorder po broju osvojenih Završnih mastersa pošto ih sada ima šest, jednako kao i Roger Federer.

Ali, Novak je plasmanom u finale uspio da uradi još jednu stvar koju je u tenisu prije njega uspjelo samo Federeru i nešto što nismo vidjeli osam godina.

Novak je po drugi put u svojoj karijeri u jednoj godini uspio da veže finala sva četiri grand slama i Završnog mastersa, a prije toga je to uradio 2015. godine.

Osim njega to je pošlo za rukom još samo Rogeru Federeru koji je takođe to uradio dva puta u svojoj karijeri i to dvije godine u nizu 2006. i 2007. Nikada nijedan drugi teniser nije uspio da takav podvig uradi bar jednom.

Novak je ove godine osvojio titule na Australian Openu, Roland Garrosu i US Openu, a samo mu je izmakla titula na Wimbledonu kada ga je savladao Carlos Alcaraz.