Dolazak Ten Haga i odlazak Ronalda su Rashfordu sjeli kao kec na desetku

rashford
Marcus Rashford je prosto "eksplodirao" nakon dolaska Ten Haga na klupu Uniteda i odlaska Ronalda u Saudijsku Arabiju. Njegova statistika je nikada bolja.

 

edan od najboljih mečeva u dosadašnjem dijelu sezone sinoć su u okviru Evropa lige odigrali Barcelona i Manchester United. Na kraju je rezultat glasio 2:2, a fenomenalnu partiju u dresu Uniteda ponovo je pružio Marcus Rashford.

Pomenuti ofanzivni fudbaler postigao je pogodak i zaslužan je za drugi (autogol) i bez obzira što do kraja sezone ima još mnogo, Rashford statistički, ali ne samo tako, igra svoju najbolju sezonu.

Dolazak holandskog stručnjaka na klupu Crvenih vragova Erika ten Haga, kao i odlzak Cristiana Ronalda a prije toga i njegova manja minutaža, najviše su godili Rashfordu.

Marcus je u svim takmičenjima u ovoj sezoni odigrao 35 utakmica i pritom je postigao 22 pogotka kojima je dodao i osam asistencija i već sada je na gotovo identičnom učinku iz sezone 2019/2020. Tada je u 44 odigrana susrteta postigao 22 pogotka kojima je dodao osam asistencija.

Sezonu poslije u 57 odigranih mečeva postigao je 21 pogodak uz 13 asistencija, a sezonu prije ove odigrao je 32 utakmice uz učinak od pet pogodaka i dvije asistencije.

Zanimljivo je i to da je United u februaru odigrao pet utakmica, od čega je Rashford četiri počeo od prve minute i na svim se upisivao u listu strijelaca. Pogađao je protiv Crystal Palacea, u dva navrata protiv Leedsa, te sinoć protiv Manchester Uniteda. U februaru nikada nije bio ovako učinkovit.

No, to nije sve, odnosno u 2023. godini Crveni vragovi su odigrali 13 utakmica, a engleski reprezentativac je postigao 11 golova kojima je dodao tri asistencije.

mpresivna statistika, a da bi Rashford mogao eksplodirati nagovijestio je legendarni engleski fudbaler Michael Owen, koji je nakon što je postalo jasno da Ronaldo napušta klub istakao:

"United ima problem s golovima. Čuo sam kako je Ten Hag rekao da Rashford treba 20 golova. Dobro, imali su 20 golova pred nosom, ali nažalost, ovaj igrač je često sjedio na klupi".