Dominaciji nema kraja: Verstappen osvojio pole poziciju za utrku u Australiji

.
Nizozemski vozač Max Verstappen nastavio je dominaciju u šampionatu Formule 1 i u jutros voženim kvalifikacijama za utrku u Australiji.

Na stazi Albert Park je Verstappen bio najbrži u borbi za što bolje mjesto na startu sutrašnje utrke, a na kraju je s vremenom 1:15.915 osvojio pole poziciju.

Iza sebe je Verstappen ostavio Carlosa Sainza u Ferrariju, koji je ostvario vrijeme od 1:16:185, dok je treće mjesto zauzeo Verstappenov timski kolega Sergio Perez (1:16.274).

U top 10 još slijede Lando Norris, Charles Leclerc, Oscar Piastri, George Russell, Yuki Tsunoda, Lance Stroll i Fernando Alonso.

Podsjećamo, Verstappen je slavio u prve dvije utrke sezone u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji, pa trenutno s 51 bodom predvodi poredak vozača u šampionatu Formule 1, u kojem drugo mjesto zauzima Sergio Perez s 36 bodova.

Utrka za Veliku nagradu Australije na rasporedu je u nedjelju ujutro od 06:00 sati, a prijenos je na Sport Klubu 1.

Heineken je u periodu 1. do 31. marta pokrenuo aktivaciju Player 0.0, koja najboljim učesnicima može osigurati vrijedne nagrade poput odlaska na F1 utrku za Veliku nagradu Nizozemske ili iskustvo utrkivanja na simulatorima sa trostrukim svjetskim F1 prvakom Maxom Verstappenom. Više informacija pronađite ovdje.