Dončić će željeti da zaboravi partiju sa 42 poena, Mavericksi dopustili šokantan preokret

sdaf

Košarkaši Golden State Warriorsa napravili su veliki preokret u finalu Zapada i savladali ekipu Dallas Mavericksa rezultatom 126:117 za vodstvo 2:0 u seriji.

Luka Dončić i družina pamtit će večerašnji preokret još dugo pošto su imali 19 poena prednosti u vrlo bitnoj utakmici, ali na kraju su poraženi.

Gotovo nevjerovatno zvuči činjenica da su Mavericksi u prvom poluvremenu postigli čak 15 trojki i imali prednost od 19 poena razlike. No, ni to nije bilo dovoljno.

Preokret je počeo serijom 19:6 na kraju treće dionice te je zaostatak smanjen na dva poena. Golden State je došao do potpunog preokreta trojkom Otta Portera Jr. na startu posljednje dionice.

Uslijedila je serija Warriorsa nakon koje je Dallas maksimalno uspio smanjiti zaostatak na pet poena. Lako je Golden State sačuvao prednost i došao do ubjedljivog vodstva u seriji i lijepih 2:0 uoči dvije utakmice koje se igraju u Dallasu.

Mavericksima nije pomogla ni sjajna individualna noć Luke Dončića koji je postigao 42 poena uz osam asistencija i pet skokova.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Stephen Curry s 32 poena, dok je Jordan Poole dodao 23, a odličnu noć pamti i Kevon Looney s 21 poenom.

Foto: Twitter