Donedavno je bio velika zvijezda, ali jedna noć je promijenila njegov život i nestao je sa scene

.
Do prije nekoliko mjeseci talentovani fudbaler Manchester Uniteda Mason Greenwood živio je san mnogih klinaca, ali jedna noć u kojoj je napravio težak prekršaj promijenila mu je život.

 

Ovaj 20-godišnji napadač je u januaru ove godine optužen za silovanje, prebijanje i prijetnju ubistvom od strane bivše djevojke Harriet Robson.

Greenwood je odmah uhapšen. Proveo je određeni period u zatvoru, ali je pušten da se brani sa slobode sve do suđenja čiji datum još nije zakazano. Međutim, njemu su mnogi već presudili.

Dokaz tome je činjenica da je izgubio sve moguće sponzore. Nike je raskinuo višemilionski ugovor s njim, a udarac je svakako i izbacivanje iz igrice EA Sportsa.

Pogledajte njegov instagram post

Suspendovan je mladi fudbaler i od strane Manchester Uniteda, ali ovaj klub ga još uvijek mora plaćati jer on zvanično nije osuđen. Sve dok je tako Greenwood je pod ugovorom koji mu donosi 75.000 funti na sedmičnom nivou.

Greenwooda u javnosti više nema. Nekada je konstantno objavljivao životne aktivnosti na društvenim mrežama, ali sve je presušilo. Mason se sakrio i ne želi da se previše pojavljuje u javnosti.

Tek ponekad određeni navijači ga prepoznaju na ulici. Zauvijek će mladi napadač biti označen i neće mu biti nimalo lako u budućnosti čak i ako bude proglašen nevinim na suđenju.

Pogledajte ovdje

 

Interesantno je svakako da je nedavno ime Masona Greenwooda bilo u 'trendingu' na Twitteru. Određeni navijači su spominjali njegovo ime i poručivali su kako im ovaj fudbaler itekako nedostaje u dresu Crvenih đavola. To je izazvalo brojne osude na Ostrvu.

Greenwood je imao veliku karijeru u najavi. Ovaj fudbaler je za Manchester United odigrao ukupno 129 utakmica i postigao je 35 pogodaka i smatralo se da će uskoro postati najveća zvijezda velikana s Old Trafforda.

Svoj posljednji meč ovaj fudbaler odigrao je 22. januara protiv West Hama. Nakon toga je uslijedio istinski pakao i vidjet ćemo kakva će biti konačna sudbina ovog mladog napadača.

Više možete vidjeti ovdje

Sama činjenica da već mjesecima ne igra sigurno će utjecati na njega. Pitanje je koliko je i psihički sve ovo djelovalo na njega, no tek mu slijedi prava borba kada se pojavi pred sudom.

Greenwood je sam sebi uništio život. Nije razmišljao o posljedicama koje mu se mogu desiti i jedan velika karijera ubrzo bi mogla biti zvančno ugašena.

FOTO: Instagram