Dosad nepoznata priča: Haaland mogao u United za „siću“, legenda sve otkrila

.
Ole Gunnar Solskjer, bivši trener i fudbaler Manchester Uniteda, otkrio je da je nudio Erlinga Haalanda klubu sa „Old Trafforda“ prije nekoliko godina, ali do tog transfera nikada nije došlo.

 

Solskjer je svoje trenerske dane započeo u Moldeu, gdje mu je Erling Haaland bio napadač, pa je imao uvid i njegov kvalitet još u najranijim fudbalskim danima.

Norveški trener je u Haalandu prepoznao veliki potencijal, a htio je da ga vidi u dresu Uniteda, u kom je i sam bio igračka legenda.

Malo je falilo da 2019. godine Haaland dođe u United, ali je umjesto toga krenuo potpuno drugim putem.

„Kontaktirao sam tada Manchester United, jer smo imali tok talentovanog momka kojeg je trebalo da uzmu. Ali, nažalost, nisu slušali. Tražio sam četiri miliona. Ali nikada ga nisu doveli. Četiri miliona“, rekao je Solskjer.

Nekoliko godina kasnije potpuno je nezamislivo da Haaland može da se dovede za četiri miliona, a da stvar bude još bolnija po United, Norvežanin sada dominira u dresu Manchester Cityja.

Umjesto na „Old Trafford“, Haaldn je otišao u Salzburg, pa potom preko Borussije Dortmund u redove gradskog rivala gdje je u debitantskoj sezoni oborio rekord po broju golova u Premijer ligi.

Trenutno je na brojci od 35 golova u Premijer ligi na samo 32 meča.