"Došao sam iz Beča maksuz da gledam utakmicu, ali ovo je katastrofa..."

Bh. reprezentacija večeras u Zenici dočekuje Italiju, ali atmosfera je daleko od one na kakvu smo se navikli kada igra nacionalni tim.

Samo neka ludost može da pomogne bh. timu da se kroz kvalifikacije plasira na Euro, pošto je Finskoj potrebna samo pobjeda večeras protiv Lihtenštajna kako bi osigurala drugo mjesto.

Ipak, ima i onih koji su unatoč svemu došli da bodre Zmajeve, a u anketi za SportSport.ba neki od njih su govorili o duelu s Italijom.

"Mislim da ćemo dobiti 2:1", kazao nam je jedan od navijača BiH.

"Očekujem pobjedu i dobar meč. Nismo se dobro pokazali, posebno protiv Armenije i Grčke", dodaje drugi pa nastavlja:

"Pobjeda bi bila dobra za motivaciju pred baraž. Žao nam je što atmosfera nije kao što je bila ranije. Očekivali smo plasman na Euro, ali nadamo se večeras boljoj igri".

Jedan stariji navijač doputovao je iz Beča da prati duel u Zenici, no razočarna je šta je zatekao na ulicama nekoliko sati prije početka meč - piše Sportsport.ba.

"Šta očekujem? Neriješeno. Inače, 90 posto sam zadovoljan kvalifikacijama, ali nisam sa zadnje dvije utakmice. Moglo je puno bolje. Nadam se da ćemo se plasirati na EP kroz baraž. Došao sam maksuz iz Beča da gledam ovu utakmicu. Atmosfera je katastrofa, a ovo prvi put vidim...", poručio je navijač Zmajeva.