Drama na vaganju, borkinji pozlilo, dva puta se srušila

.
Ljekari otkazali borbu

Litvanska borkinja UFC-ove bantam kategorije, Julija Stoliarenko, ozbiljno je zabrinula sve koji su se nalazili u sali za vaganje unutar UFC-ovog APEX kompleksa. Ona se danas dva puta srušila tokom svog vaganja za borbu protiv Julije Avile, koju je trebala odraditi na UFC on ESPN 21 priredbi, prenosi "Fightsite".

 

Stoliarenko nije bila jedna od onih koje se čeka do samog kraja, odnosno nije bila na knap sa skidanjem kilograma. Zapravo se pojavila među prvima, svukla je hlačice i stala na vagu. Mirno je stajala dok je uposlenik komisije pokušavao očitati njenu težinu, kad je odjednom krenula gubiti ravnotežu. 

 

U jednom trenutku napravila je nekoliko koraka u nazad te pala leđima na paravan koji odvaja vagu i prostor za čekanje.

 

Više ljudi odmah je priskočilo u pomoć borkinji koja je odmah došla svijesti. Nakon što je popila vode, uspjela se ustati, stati na vagu i zadovoljiti potrebnu težinu, čak ne iskoristivši cijelu dozvoljenu toleranciju. Onda je pozirala za fotografe te krenula sići s vage. I tu su se pojavili novi problemi. Odmah su još pokušali pomoći, ali još jednom je kratko izgubila svijest. Brzo se oporavila, ali joj ljekari više nisu dali da ustane. 

 

Pričekali su nosila koja su je odvela iz dvorane. Po njenoj reakciji se vidjelo kako ona smatra da se osjeća dobro, ali ljekarska služba napravila je jedino normalno što su nakon ovakvog incidenta mogli. Otkazali su borbu.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE