Drama se nastavlja: Australski ministar poništio odluku suda i oduzeo Đokoviću vizu!

.

Drama oko srbijanskog tenisera Novaka Đokovića se ponovo nastavila u Melburneu.

Đoković je prošle sedmice doputovao u Australiju kako bi učestvovao na prvom ovogodišnjem Grand Slam turniru, ali kada je sletio na aerodrom u Melbourne krenula je prava drama.

Prvi reket svijeta je dobio medicinsko izuzeće i potvrdu da može igrati na Australian Openu iako nije vakcinisan, ali su mu na aerodromu poništili vizu.

Đoković je nekoliko dana bio u imigracionom centru, ali je na suđenju odlučeno da se srbijanskom teniseru ponovo vrati viza i dozvoli ulazak u Australiju.

Nakon toga je on odradio nekoliko treninga i počeo se spremati za Australian Open, ali je jutros ponovo dobio šokantne vijesti.

Naime, ministar za imigracije Alex Hawke odlučio je da poništi prethodnu odluku Federalnog suda i ponovo poništi vizu Đokoviću nakon čega mnogi smatraju da će srbijanski teniser biti deportovan iz Australije.

Đoković ponovo ima pravo na žalbu i vjerovatno će je podnijeti, ali ukoliko ona ovaj put bude odbijena jasno je da slijedi deportacija.

"Iskoristio sam svoje ovlašćenje Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve u javnom interesu. Ova odluka je uslijedila nakon naloga Saveznog i okružnog suda da, od 10. januara, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize. Prilikom ove odluke pažnjivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australijske granične snage. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Austalije, posebno u doba pandemije", objasnio je Hawke.

Izvor: