Dres Edina Džeke prodat za 10.000 KM, sav novac ide u humanitarne svrhe!

asd
Odlučio sam učestvovati u ovoj humanitarnoj aukciji, kako bih uradio još jedno dobro djelo, kazao je Bureković

Potpisani dres Edina Džeke prodat je za 10.000 KM! Ovu aukciju organizirali su zajednički humanitarno Udruženje Pomozi.ba i Edin Džeko a sav prihod od aukcije ići će u humanitarne svrhe, tačnije u “fond Sportisti za život”, kojeg su protekle godine osnovali upravo Džeko i nekadašnji kapiten košarkaške selekcije BiH i predsjednik KSBiH Mirza Teletović.

Na humanitarnoj aukciji pobijedio je Ermin Bureković iz Zenice, vlasnik kompanije Feko-Sale, Lider supermarket.  

Bureković, koji je još od prije poznat po svojim humanim djelima, dao je najvišu ponudu, koja je na kraju iznosila 10.000 KM i dres Edina Džeke ide u njegove ruke.

Iz tog “fonda”, za potrebe liječenja oboljelih bh. građana, već je podijeljeno više od 90.000 BAM.

- Odlučio sam učestvovati u ovoj humanitarnoj aukciji, kako bih uradio još jedno dobro djelo. Imam veliku želju da pomažem bolesnima i siromašnima u Bosni i Hercegovini, a u potpunosti vjerujem Udruženju Pomozi.ba, koja to radi na najtransparentniji mogući način. Uz to, nagrada je i dres Edina Džeke, koji će zauzeti posebno mjesto u mojoj firmi, jer je i on jedan veliki čovjek, koji često pomaže našem narodu - kazao Bureković, kojem je najveći konkurent za kupovinu dresa Intera sa potpisom Edina Džeke, bio Edis Husić, koji je nedavno, također u humanitarne svrhe, na aukciji kupio dres Smaila Prevljaka.

Ovaj put, Bureković je bio uporniji i iz Udruženja Pomozi.ba mu se srdačno zahvaljujemo na ovom velikom humanom gestu.

I Džeko je ostavio komentar na informaciju da je Bureković kupio dres na humanitarnoj aukciji. 

- Zaslužio si dres Ermin Bureković! Čestitam od srca - napisao je Džeko. 

Image
erg