Duljevića čeka iskorak u karijeri, igrat će u napadu s Berahinom?

Haris Duljević bi do kraja prijelaznog roka mogao promijeniti sredinu, a kao njegova naredna destinacija spominje se Francuska.

Bh. reprezentativac se nalazi na radaru Nimesa, a nakon odličnog nastupa protiv PSG-a prošle sedmice interes francuskog prvoligaša je za bivšim kapitenom Sarajeva je povećan.

Eventualni odlazak u Ligue 1 sigurno bi predstavljao iskorak u karijeri za Duljevića koji je posljednje dvije godine član Dynamo Dresdena.

Ovaj 25-godišnji Sarajlija Dynamom inače ima ugovor do ljeta 2020. godine, tako da bi, u slučaju da se odluči na konkretan potez, Nimes morao zadovoljiti i finansijske apetite kluba iz Dresdena.

U slučaju transfera Duljević bi u Nimesu mogao igrati sa Saidom Berahinom, igračem koji ima preko 130 nastupa u Premiershipu.

Berahino je slobodan agent, a Nimes mu planira ponuditi ugovor ukoliko zadovolji na probmnom periodu, a prvu priliku za to imat će u subotu u prijateljskom duelu s Toulouseom.

Nimes je prošlu sezonu završio na devetom mjestu, a cilj u narednoj će biti napad na pozicije koje garantuju izlazak na međunarodnu scenu, prenosi Sporrtsport.

Izvor: