Durant: Izuzetno sam ljut što nismo pobijedili jer smo upropastili vrhunsku Nurkićevu utakmicu

.

Novinare je zanimalo postoji li nešto više u vezi njihovog rivalstva, a Nurkić je istakao da se njih dvojica znaju još od prije dolaska u NBA ligu te da prijatelji igraju jače jedan protiv drugoga.

"On je dvostruki MVP lige, treba se namučiti u odbrani protiv njega. Znamo se još i prije dolaska u NBA, nema nikakvih tajnih stvari oko nas samo igramo košarku. Koristim snagu i želim da budem ono što jesam. Zanimljivo je igrati protiv Jokića. Sviđa mi se što je Kevin Durant rekao, prijatelji igraju jače jedan protiv drugoga, pretpostavljam. Bilo kako bilo, na kraju sam bijesan jer nismo pobijedili", rekao je Nurkić.

Njegov saigrač Kevin Durant je nakon utakmice istakao da je izuzetno ljut jer ekipa nije pobjedom nagradila blistavu noć bh. centra.

"Izuzetno sam ljut jer smo prokockali fantastičnu predstavu Jusufa Nurkića, odigrao je vrhunsku utakmicu. Postigao je 31 poen uz šest skokova, bio je agresivan na Nikoli i žao mi je što nismo pobijedili", poručio je Durant.

Podsjetimo, Phoenix je poražen rezultatom 119:111, a Nurkić je u potpunosti nadigrao Jokića. Postigao je 31 poen uz šest skokova i dvije asistencije dok je srbijanski centar susret završio sa 21 poenom, 16 asistencija i pet skokova.

 

 

Foto: X: Screenshot