Liverpool ne posustaje: Dva gola Salaha dovoljna protiv fenjeraša

Fudbaleri Liverpoola su teže od očekivanog slavili protiv Watforda rezultatom 2:0 u prvoj utakmici 17. kola engleske Premier lige.

Klopp je od prvog minuta na teren poslao ultra-ofanzivnu formaciju pojačanu Shaqirijem, no to od starta nije davalo rezultata.

Prvi su na utakmici zaprijetili gosti. Huges je u 24. minuti primio pas na rubu kaznenog prostora i šutirao, no lopta je otišla tik pored gola.

Liverpool praktički da nije imao ozbilljnu priliku do 38. minute kada se zatresla mreža gostiju. Salah je istrčao munjevit sprint, izbacio čuvara i majstorski lobovao golmana Fostera.

Stršljenovi su na odmor mogli sa golom da je malo koncentrisaniji bio Ismaila Sarr koji iz izgledne pozicije ne uspjeva zahvatiti volej i loptu pospremiti u mrežu.

Ni u nastavku prvaci Evrope nisu dominirali, a golu su opet gosti bili bliži i to pred kraj meča. Vigil Van Dijk je umalo prevario Alissona kojem je nespretno vratio loptu, a ona za centimetar prošla pored stative.

Iz istog kornera je Deulofeu pogodio okvir gola, što je bilo sve što su gosti uspjeli uraditi. Do kraja je Salah još jednom pogodio i to petom nakon asistencije Origija.

Liverpool možda nije blistao, ali je slavio na kraju 16. pobjedu u 17 susreta kojom su Leicesteru pobjegli na 11, a Manchester Cityju na velikih 17 bodova. Watford je ostao zakucan za dno tabele sa svega devet bodova i tako sebi dodatno zakomplikovao borbu za premijerligaški opstanak.