Dvanaestogodišnji Cazinjanin nastavio trenirati u slovenskom klubu

Dvanaestogodišnjeg Cazinjanina, Huremagić Sandija, koji nogomet trenira od svoje 5 godine, fudbalski put je odveo u Sloveniju.

Sandi je svoje prve fudbalske korake napravio u NK "Ćoralići" u kojem je trenirao 6 godina. Koliko je bio predan treninzima, govori činjenica da se sa gotovo svakog turnira vratio s nekom medaljom i pohvalom. Četiri puta je proglašen najboljim igračem kluba i tri puta je odnio medalju za najboljeg strijelca.

Iako je izrazito mlad, vrlo brzo je postao prepoznatljiv po brzini, tehnici igranja, ali i dobrom šutu.

Nažalost, zbog loše ekonomske situacije u našoj državi, Sandi je sa svojim roditeljima prošle godine preselio u Sloveniju, ali se u kratkom roku i više nego dobro snašao u novom klubu i novoj sredini.

Prvo je počeo trenirati u klubu "Šmartno" u Ljubljani, a nakon toga, pokazavši svoj izvrsni talenat, dobio je poziv od NK "Škofja Loka" u kojem je nastavio trenirati.

"Sandi je mnogo sretan što se trenutno nalazi ovdje i igra za ovaj klub. Mi kao roditelji uvijek ćemo ga podržavati u svemu, jer je fudbal njegova najveća ljubav", kazao je u razgovoru za naš portal Sandijev otac.

Njegova najveća želja je zaigrati za Torinski Juventus, a mi mu želimo mnogo sreće i uspjeha.

 

sandi