Dvije bh. legende se srele u Istanbulu: Kafa i ugodno druženje

.
Džeko briljira u dresu Fenerbahčea, a svojevremeno je navijače plavo-žutih uveseljavao Baljić

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Baljić dugo vremena živi u Turskoj, a slobodno vrijeme iskoristio je za druženje s kapitenom "Zmajeva" Edinom Džekom, koji je za kratko vrijeme "kupio" simpatije navijača Fenerbahčea.

Džeko je na 13 odigranih utakmica dao devet golova i upisao sedam asistencija u svim takmičenjima. I Baljić je svojevremeno briljirao u dresu Fenerbahčea iz kojeg je na ljeto 1999. otišao u Real Madrid za više od 20 miliona eura, što je tada bio rekordan transfer za Tursku.

On je još u Turskoj igrao i za Galatasaraj, Bursaspor, Konjaspor, Ankaraguču, a karijeru je završio u Istanbulsporu 2008. godine.

Nakon igračke, okrenuo se trenerskoj karijeri, a u posljednje vrijeme je često na turskim televizijama u ulozi stručnog komentatora.

Baljić je podijelio fotografiju s Džekom i oduševio navijače u Bosni i Hercegovini.

- Ugodno druženje - napisao je Baljić uz fotografiju s Džekom.

Podsjetimo, Baljić i Džeko su sarađivali godinama u reprezentaciji Bosne i Hercegovine dok je selektor bio legendarni Safet Sušić, a popularni Balja član stručnog štaba.

Obojica su legende reprezentacije BiH. Džeko je rekorder po broju nastupa (133) i golova (65). Baljić je za naš državni tim sakupio 38 nastupa i dao 14 golova.

 

Foto:Instagram