Dvojica poznatih fudbalera promijenila reprezentaciju

.
Williams i Lamptey odabrali zemlju porijekla

 

Činjenica da nisu dobili pravu šansu za igru za nastupe u reprezentacijama Španije i Engleske navela je poznate fudbalere Inakija Williamsa i Tariqa Lampteya da promijene nacionalni tim.

Oba ova fudbalera u budućnosti će igrati za reprezentaciju zemlje u kojoj su rođeni njihovi roditelji, a to je Gana.

Napadač Athletic Bilbaa Inaki Williams (28) odigrao je samo jedan meč za Crvenu furiju. Nastupio je protiv Bosne i Hercegovine u pobjedi od 3:1 2016. odine i igrao je samo 30 minuta.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Od tog trenutka poziva više nije bilo. FIFA pravila su mu omogućila da promijeni nacionalni tim i on je to odlučio i učiniti te će u budućnosti nastupati za Ganu.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Isto je napravio desni bek Brightona Tariq Lamptey (21).

Ovaj 21-godišnjak je prošao sve omladinske selekcije Engleske. Međutim, očito je shvatio da u budućnosti nema previše šanse u A timu i odlučio je odabrati Ganu.

Oba fudbalera se nadaju da će igrati na Svjetskom prvenstvu u dresu Gane. Sada je međutim sve na selektoru Crnih zvijezda Ottu Addu, koji će donijeti konačnu odluku.

Ipak, vrlo je vjerovatno da će Williams i Lamptey igrati u Kataru u novembru, a njihova reprezentacija je u grupi s Portugalom, Urugvajom i Južnom Korejom.