Dybala napušta Juve u narednim danima, pridružit će se velikim zvijezdama

U ponedjeljak se agent Paula Dybale sastaje s Juventusom, a sve je izvjesnije da će Argentinac napustiti Torino.

Dybala je bio blizu prelaska u Manchester United, zatim i Tottenham, ali pošto se prošle sedmice završio prelazni rok u Engleskoj, Argentinac sada definitivno ne ide na Otok, no i dalje je blizu odlaska iz Juventusa.

PSG je postao prvi favorit za dovođenje Dybale, kojim bi francuski prvak nadoknadio mogući gubitak Neymara, a poznato je da je Brazilac sve bliže povratku u Španiju.

Nicolo Schira iz Gazzette dello Sport objašnjava kako je zakazan sastanak između agenta Dybale, Jorgea Antuna i predstavnika Juvea kako bi se pregledala njegova budućnost.

Schira ističe da PSG "pritišće" napadača, nudeći mu petogodišnji ugovor u vrijednosti od 12 miliona eura godišnje.

Dybala ima tri godine ugovora s Juventusom ali izvjesno je da bi već u narednim danima mogao da napusti Juventus, koji i dalje razmišlja o dovođenju Maura Icardija iz Intera, prenosi Sportsport.

Sarri nakon poraza od Atletica: Moramo se riješiti šest igrača, o Dybali ne odlučujem ja

Trenera Juventusa su zatim upitali o dešavanjima na tržištu i transferima igrača, a on je zatim izgubio živce.

"Ponekad se stvarno iznenadim kada čitam veše novine. Stalno pišete o Sarrijevim odlukama, o odlukama Paraticija..."

"Jeste li pogledali sastav Juventusa? Moramo smanjiti šest igrača da bi se uklopili na popis Lige prvaka, a to nigdje nisam pročitao. Inače ti izbori mogu izgledati nenormalno."

"To je situacija koju moramo riješiti, a ne odnosi se samo na odluke koje donosi trener ili klub."

Sarri je zatim komentarisao i situaciju oko Puola Dybale koji je bio na pragu prelaska u Manchester United, a zatim i u Tottenham.

"Dybala je sa mnom imao samo dva treninga, tako da su sva ocjenjivanja preuranjena. Jasno je da ne može biti na vrhuncu svog stanja, a to utječe i na ono što on može učiniti kao 'lažna devetka'"

"Mislim da on ima karakteristike da igra u toj ulozi, ali morat ćemo vidjeti kako tim rješenjem možemo ispuniti kazneni prostor."

"Kao što sam rekao prije, s Dybalom mogu razgovarati o svemu što volim, ali tržište ide u određenom smijeru i moje mišljenje se računa kao nula. Moramo smanjiti listu za šest igrača, i to je sve."

"Volio bih ih zadržati sve, ali naš problem je što nemamo igrača koji su odrasli u ovom klubu, postoji samo jedan, tako da će cijela ekipa Lige prvaka biti 22 igrača s tri golmana. To nas tjera da donosimo odluke na tržištu koje ne želimo donositi.", zaključio je Sarri.