Džanan Musa nametnuo ulogu lidera Zmajeva: Vjerujem da možemo pobjednički krenuti ka SP-u

.
Talentovani Džanan Musa je u razgovoru za zvaničnu stranicu FIBA-e govorio o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje očekuju našu reprezentaciju.

Istakao je da imamo veoma dobru grupu igrača koja je sposobna ostvariti plasman na prvenstvo svijeta koje se 2023. godine održava u Japanu, Filipinima i Indoneziji. 

 

- Imamo grupu igrača koja je sposobna napraviti velike stvari, a to možda nismo shvaćali ranije. Imamo vrhunskog trenera koji ima nevjerovatno mnogo energije, mnogo momaka igraju dobro i imaju veće ovlasti u njihovim timovima što omogućava napredak u reprezentaciji. Razgovarao sam sa momcima konstantno tokom ljeta, atmosfera je sjajna, vjerujem da možemo konačno otići na Svjetsko prvenstvo, rekao je Musa koji će sa 22 godine predvoditi reprezentaciju naše zemlje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, rekao je Musa i dodao:

 

- Volim košarku, volim izaći na parket, kada sam na parketu, nemam apsolutno nikakvog pritiska. Igram košarku kao što sam je igrao kada sam imao sedam godina ispred moje kuće. Želim da uživam. Volim druženje sa navijačima i želim da se zabavljam jer ništa ne traje vječno. Sada želim istrčati na parket u dresu reprezentacije BiH i uz pomoć iskustva odvesti momke do pobjede. Nije sve uvijek u poenima, skokovima i asistencijama već ima nešto i u mom vokabularu. Stalno razgovaram sa njima i uvijek sam tu za njih na svakom koraku. 

 

Zmajevi će snage odmjeriti sa Češkom Republkom u Skenderiji i Bugarskom u gostima, a Musa želi ostvariti dvije startne pobjede. 

 

- Grupa je izuzetno jaka, u Evropi nema laganih utakmica. Svi danas igraju košarku, a mi dolazimo u jakom sastavu i želimo ostvariti pozitivan rezultat. Svi počinjemo od nule tako da kada igrate ispred vaše publke, osjećate mali pritisak, ali i želju da pobijedite. Navijači nas čekaju i učinićemo sve da dođemo do pobjede. Ključ uspjeha je da svi budemo ujedinjeni, kada stvari krenu ka dole, moramo pokazati karakter, nadam se da se neće dešavati, ali moramo biti zajedno. Idemo utakmicu po utakmicu, ali smatram da možemo ostvariti dvije pobjede u prva dva susreta i krenuti ka Svjetskom prvenstvu, zaključio je Musa.