Džekin dolazak je odjeknuo Balkanom, ali naredni posao Fenerbahcea je svjetskih razmjera!

.
Sve je spremno za novi transfer

 

Edin Džeko je novi fudbaler Fenerbahcea. Bh. napadač je jutros doputovao u Istanbul i pitanje je trenutka kada će turski velikan ozvaničiti posao. Međutim, slavni klub sa Bosfora sprema posao koji će praktično prenijeti cijeli svijet.

Dolaskom u Fenerbahce Džeko je indirektno poslao poruku da još uvijek želi da igra evropski i vrhunski fudbal i sigurno je da može dati još toga bez obzira na pozne godine.

Međutim, upitno je da li će popularni Dijamant imati priliku da zaigra sa svjetskim talentom, Ardom Gluerom, 18-godišnjim ofanzivnim veznim.

Mediji iz Španije izvještavaju da je Guller na putu da potpiše za Real Madrid i nema sumnje da će taj transfer odjeknuti na fudbalskoj pijaci.

Kraljevi već neko vrijeme rade na podmlađivanju igračkog kadra, a Florentino Perez ne želi propustiti priliku i u svoje redove dovesti velikog talenta.

Mladi Turčin u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu od 17.5 miliona eura što za Realove finansijske mogućnosti predstavlja siću i transfer bi mogao biti završen još ovog ljeta.

Dovođenjem Vinicusa, Rodrgya i Endricka Real Madrid je prošlih godina pokazao da misli unaprijed zbog čega se i radi na angažmanu Gullera.

Turčin je na radaru Seville, ali i Milana i Livepoola, međutim Real je Real i svakako ima prednost u odnosu na sve klubove, pravi primjer za to je nedavni transfer Judea Bellinghama.

S obzirom na konkurenciju u veznom redu Guller će se morati jako potruditi da upadne u prvi tim Reala, naravno pod uslovom da potpiše za popularne Kraljeve.

Ovaj 18-godišnjak je već sada standardni reprezentativac Turske, a prošle sezone je u svim takmičenjima odigrao čak 35 mečeva uz učinak od šest golova i sedam asistencija.

Preostaje da se vidi da li će ostati u Feneru makar još jednu sezonu i osjetiti kako je to igrati sa Džekom koji je bez dileme jedan od najboljih napadača 21. stoljeća.