Džekin potez izazvao brojne polemike, mnogi smatraju da je gol Intera neregularan

.

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko pogodio je za pobjedu Intera nad Venezijom rezultatom 2:1, no mnogi u Italiji smatraju da je na trijumf mrlju bacila pogrešna sudijska odluka.

I ove sezone sudije u Italiji se suočavaju s brojnim kritikama i teško je pronaći utakmicu nakon koje kritičari ne prigovaraju. Tako je bilo i nakon pobjede Intera nad Venezijom.

Nerazzurri su uspjeli preokrenuti, a gol vrijedan velika tri boda postigao je Džeko u 90. minuti susreta. Međutim, prvi gol Intera, onaj za izjednačenje, izazvao je brojne polemike.

Džeko je u skoku laktom udario u lice Marca Modola, koji se srušio na centru igrališta. Tu je stoper Venezije ostao ležati nepomično, a u nastavku akcije Inter je poravnao na 1:1.

Ono što je izazvalo poseban bijes navijača rivalskih klubova u Italiji, jeste da arbitar nije ni pogledao VAR snimak, niti je on reagovao, iako su tragovi udarca na licu Modola bili evidentni do kraja utakmice.
Bilo kako bilo, Inter je došao do velike pobjede u kojoj su navijači računali na bodove prije samog početka utakmice. Inter sada ima pet bodova prednosti u odnosu na prvog pratitelja Milana