Džekina plata opravdanje za debakl:"Njegova mjesečna zarada je kao naš budžet za dvije godine"

,
Fenerbahče je u 6. kolu Konferencijske lige savladao Spartak Trnavu rezultatom 4:0, a gostujući trener Michal Gasparik stao je u zaštitu svijih nogometaša, uporedivši budžet kluba s platom Edina Džeke.

Džeko je briljirao i postigao dva gola, a uz to je izborio i jedan jedanaesterac, dok Slovaci smatraju da je veliki uspjeh za njih i sam plasman u grupnu fazu.

"Za nas je veliki uspjeh što smo ušli u grupnu fazu. Danas nismo igrali dobro. Znamo kvalitet Fenerbahčea, zato je ovaj meč završio ovako, ali zadovoljni smo našim učinkom u grupi", kazao je Gasparik, a potom poentirao:

"Ovo je dobro iskustvo za naše igrače, znamo svoj kvalitet. Džekina mjesečna plata je kao naš budžet za dvije godine. Imamo kvalitetne igrače, tako da ne mogu ništa prigovoriti i naći ćemo svoj put", izjavio je trener slovačkog kluba, koji je definitivno pretjerao s poređenjem.

Podsjetimo, Džeko u Fenerbahčeu godišnje zazađuje oko 4,2 miliona eura, a turski klub u nokaut fazu Konferencijske lige ide s prvog mjesta grupe H s 12 bodova. Isto toliko ima i lider Ludogorets, ali istanbulski tim je prvi zbog bolje gol razlike.

Žrijeb šesnaestine finala je na rasporedu u ponedjeljak.

 

Foto:Screenshot