Džeko brani Peteva: Nije istina što neki govore o njemu, najviše žalim zbog...

.
Kapiten o selektoru

 

Ivaylo Petev će nakon neuspješnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo predvoditi sa klupe predvoditi reprezentaciju BiH u Ligi nacija. 

Četiri utakmice su na programu u junu. Uskoro će Petev objaviti spisak, a s kapitenskom trakom na ruci lider ekipe će opet biti Edin Džeko.

Upravo je Džeko u razgovoru za bugarske medije govorio o selektoru Zmajeva, njihovom odnosu i nekim drugim temama.

"Moj odnos s Petevom funkcioniše dobro. Vidjelo se to u prethodnim kvalifikacijama. Nije istina što neki govoro o njemu, da nije uradio dobar posao", započeo je Džeko te nastavio:

 

"Mislim da u prethodnim kvalifikacijama nismo bili dobri u samo jednoj utakmici i to protiv Finske na domaćem terenu. Izgubili smo i ostali bez šansi za baraž."

"Generalno mislim da je ovaj kvalifkacioni ciklus bio dobar jer je dosta mladih igrača u timu. I selektor je novi pa smo se morali upoznati. Vjerujem da ćemo potpuno biti spremni za predstojeće mečeve."

Popularni Dijamant je kazao da najviše žali što bugarski trener nije imao toplu dobrodošlicu.

"Najviše mi je žao mi je što kada je došao nije imao toplu dobrodošlicu. Kod nas neki ljudi na druge gledaju na osnovu toga što im je neko reako. Međutim, od prvih dana se pokazao kao veliki profesionalac."

 

"Tokom mečava je pokazao da ima svoje ideje. I generalno mislim da je jedan od najboljih selektora koje smo imali. Još žalim zbog tog meča s Finskom jer tim predvođen Petevom je zaslužio više nego što je ostvario."

Bilo je govori i o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje su na programu tek sljedeće godine nakon Svjetskog prvenstva.

"Trener uvijek mora biti iskren prema igračima. To je jedna od Petevovih karakteristika. Uvijek je iskren prema nama. Sve nam kaže u oči, šta očekuje od nas ili šta nismo uradili ispravno."

"To je ono i što očekujemo od njega. Da nam otvoreno kaže kako stoje stvari. Ima mladih igrača u timu i tu je nekoliko iskusnih poput mene."

"I neću to kriti, mi stariji zajedno sa Petevom pokušavamo da pomognemo mlađim da idu pravim putem. Samo ćemo na taj način uspjeti da ostvarimo naš cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo". završio je Džeko.

Podsjećanja radi, Bosna i Hercegovina naredni takmičarski meč igra 4. juna kada Zmajevi na gostovanju Finskoj otvaraju novo izdanje Lige nacija. U sedmom mjesecu naš nacionalni tim će još biti domaćin Rumuniji i Finskoj te gost Crnoj Gori.