Džeko briljantnom partijom odveo Fenerbahče u nokaut fazu Konferencijske lige

.
Edin Džeko je prvi put ove sezone započeo jedan meč Fenerbahčea u grupnoj fazi Konferencijske lige, a odmah je dokazao klasu i odveo turski tim u nokaut fazu ovog takmičenja.

Bila je Feneru neophodna pobjeda večeras na domaćem terenu protiv Spartaka iz Trnave u 6. kolu, a na kraju je i slavio s ubjedljivih 4:0.

Dijamant je prethodne susrete u Evropi odmarao zbog zgusnutog rasporeda i borbe na dva fronta, a sada je zbog važnosti utakmice zauzeo mjesto u vrhu napada turskog sastava i zablistao.

Džeko je briljirao i postigao dva gola, a uz to je izborio i jedan jedanaesterac..

Prvi gol je Džeko postigao poslije tačno sat vremena igre i to nakon što je prvobitno pogodio stativu, a onda je defanzivac Spartaka sa gol linije zaustavio udarac Tadića da bi na odbijenu loptu natrčao Džeko i smjestio je iza leđa protivničkog golmana.

Prvi gol Džeke pogledajte na ovom linku!

Svega minutu kasnije postigao je Džeko novi gol za Fenerbahče i tako potvrdio pobjedu turskog sastava.

Drugi gol Dijamanta možete vidjeti ovdje!

Što se tiče penala koji je izborio Džeko, bilo je to u 48. minuti kad je sjajno prevario čuvara koji ga ruši u kaznenom prostoru. Penal je izveo Tadić, a lopta se od stativu odbija u leđa golmanu Takacu i potom u mrežu.

Fener u nokaut fazu Konferencijske lige ide s prvog mjesta grupe H s 12 bodova. Isto toliko ima i lider Ludogorets, ali istanbulski tim je prvi zbog bolje gol razlike.

Žrijeb šesnaestine finala je na rasporedu u ponedjeljak.

Rezultat i strijelci:

Fenerbahče - Spartak 4:0 (Kadioglu 36', Takac 59'ag, Džeko 59', 61')