"Džeko? On će ostati sa nama, svi to želimo"

Najbolji sportski direktor u protekloj sezoni Serije A je Romin Monchi. Nakon što je dobio veliko priznanje, Monchi je za italijanske novinare ponovo govorio o svojoj glavnoj preokupaciji - transferima Rome.

"Zahvaljujem svima na za ovu nagradu. Za mene je ovo specijalan dan i moja prva nagrada od dolaska u Romu. Ovo je nagrada za moj rad", prokomentairsao je Monchi priznanje koje mu je uručeno.

Naravno, novinare ja najviše zanimalo da li će se obistiniti određene špekulacije i da li će Roma ostati bez nekolicine važnih igrača predstojećeg ljeta, pa tako i bez prvog napadača Edina Džeke.

"Džeko? On će ostati sa nama. Očekujem da će imati sličnu sljedeću sezonu kao što je imao ovu. Svi želimo da ostane", izričit je bio Monchi po pitanju budućnosti našeg Edina Džeke.

Jedna od gorućih tema u Rimu u proteklim danima je i mogući odlazak sjajnog golmana Alissona. Ipak, Monchi uvjerava da će Brazilac i naredne sezone biti među stativama na Olimpicu.

"Alisson? Ako ode to je samo zato što sam se ja vratio na gol! To je jedino što se može desiti pa da on ode, ali nisam siguran da li sam spreman ponovo igrati", šaljivo je poručio sportski driektor Rome.

Također, Monchi je dodao da su u Romi zakazali pregovore sa Florenzijem i Di Francescom za kraj sezone, te da će se ubrzo znati više o budućnosti ovog dvojca.