Džeko danas izašao u susret navijaču i slikao se, a detalj na desnoj nozi Dijamanta sve zabrinuo

.
Da li će igrati u subotu?

 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Zenici pobijedila Rumuniju sa minimalnih 1:0.

Zmajevi nakon dva kola Lige nacija imaju četiri osvojena boda što je itekako dobar rezultat. No, naš tim očekuju još dva meča u narednih šest dana, a prva utakmica je već u subotu protiv Crne Gore u Podgorici.

Ivaylo Petev je na mečevima protiv Finske i Rumunije kombinovao sastav kako bi odmorio pojedine igrače, ali našeg selektora sada najviše brine povreda kapitena Edina Džeke.

Džeko je sinoć izašao iz igre nakon prvog poluvremena, a Petev je otkrio na press konferenciji da je iskusni napadač zadobio povredu i da nije mogao da nastavi utakmicu.

Potvrđeno je da Džeko ima problema s povredom koljena i upitno je da li će Dijamant biti spreman za utakmicu u Podgorici.

Sigurno da nas ne može ohrabriti ni fotografija koju je danas objavio jedan navijač koji se uspio fotografisati s Džekom. Bh. igrači su dobili slobodan dan, te je Džeko iskoristio to vrijeme da provede s prijateljima i porodicom.

Jedan od navijača ga je pitao za fotografiju na šta je on pristao bez problema, a istu je objavila i njegova supruga Amra na svom Instagram storyju. No, vidi se da je Džekina desna noga zamotana i da se ne radi o nekoj bezazlenoj povredi.

 

 

Jasno je da će naš doktorski tim sigurno dati svoj maksimum da Džeko bude spreman za Crnu Goru jer se zna kakav hendikep bi bio da Dijamant ne bude mogao nastupiti u ovom meču.