Džeko doživio ozbiljniju povredu zbog koje će van terena biti gotovo mjesec dana

Kapiten reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko doživio je povredu neposredno pred meč Lige prvaka protiv Real Madrida, a zbog toga bi van terena mogao biti gotovo mjesec dana.

Džeko je povredu bedrenog mišića doživio dan pred meč Lige prvaka protiv Real Madrida, zbog čega nije nastupio u porazu Rome rezultatom 2:0, a nove informacije talijanskih medija govore da će van terena biti minimalno tri naredne utakmice s mogućnošću da propusti i čak pet utakmica.

Medicinski tim Rome vjeruje da će se Džeko oporaviti do susreta s Juventusom, a sigurno će propustiti utakmice protiv Intera, Cagliarija i Viktorije Plzen. Nakon toga Romu očekuje duel protiv Genove, a onda i veliki derbi protiv Juventusa. 

Meč protiv Juventusa na rasporedu je 22. decembra, nakon čega će Roma do nove godine odigrati još dva meča - kući protiv Sassuoloa i u gostima protiv Parme. 

Roma se nakon 13. odigranih kola u talijanskoj Seriji A nalazi na sedmom mjestu sa 19 osvojenih bodova, čak 18 manje od Juventusa koji je lider i četiri boda manje od Lazija koji se nalazi na četvrtom mjestu koje vodi u Ligu prvaka.

U ovoj sezoni Serije A, Džeko je postigao samo dva pogotka, a pored toga upisao je i dvije asistencije. Najbolje partije Dijamant je ove sezone pružio u Ligi prvaka, ali i u dresu reprezentacije BiH koju je odveo u elitnu Ligu A Lige nacija.