Džeko: Hvala Bogu pa Brozović ponovo nije bio igrač utakmice

asd
Fudbaleri Intera sinoć su na svom terenu pobijedili Shakhtar sa 2:0 u meču grupne faze Lige prvaka.

Inter je pobjedom protiv ukrajinskog kluba osigurao plasman u nokaut fazu Lige prvaka iako je do kraja grupne faze ostalo još jedno kolo.

Junak sinoćnje utakmice na Meazzi bio je bh. napadča Edin Džeko koji je postigao oba gola i tako donio važnu pobjedu Interu i plasman u nokaut fazu ovog takmičenja.

Džeko je za 1:0 pogodio u 61. minuti utakmice, a svoj drugi pogodak na utakmici zabio je samo šest minuta kasnije.

Bh. napadač je izabran i za igrača utakmice zbog svoje sjajne predstave, a potom je oduševio javnost svojom izjavom.

"Hvala Bogu pa nisu ponovo izabrani Brozovića za igrača utakmice i ovu nagradu mogu dati svom sinu", rekao je Džeko, a potom se nasmijao.

Poručio je da ga je Inter doveo zbog golova, te da u svakoj utakmici pokušava dati svoj doprinos ekipi.

"Inter me je zbog ovoga i doveo i pokušavam uvijek dati svoj doprinos. U prvom dijelu smo dosta griješili, ali i golman je bio dobar. U ovakvim utakmicama je najbitnije da ste strpljivi i to se uvijek isplati", dodao je bh. napadač.

Džeko je sinoć došao do brojke od 50 golova u Evropi, ali je priznao nakon utakmice da nije znao da je došao do tog jubileja.

"Nisam iskreno znao da mi je ovo 50. go u Evropi. Bilo je važno da zabijemo gol za pobjedu i dođemo do ova tri boda. Ekipa je bila odlična večeras i Inzaghi nam je na poluvremenu rekao da igramo kao u prvom dijelo što smo i uradili, a na kraju se to isplatilo", ističe Džeko.