Džeko i Roma "na odmoru": Višćin Bašakšehir imat će podršku navijača, četiri meča bez publike

utakmica

Prve utakmice osmine finala Evropske lige na rasporedu su večeras, no zbog koronavirusa, koji je u srijedu označen kao pandemija, odgođena su dva susreta.

Jedan od odgođenih duela je i onaj u kojem je Roma našeg Edina Džeke trebala gostovati kod Seville. Ipak, jučer u popodnevnim satima saopćeno je kako utakmica neće biti odigrana, a avion iz Rima nije dobio dozvolu za slijetanje u Španiju.

Otkazan je još jedan italijansko-španski duel, i to onaj u kojem je Inter trebao ugostiti Getafe.

Zbog straha od koronavirusa i uputa izdati od nadležnih državnih institucija meč Eintracht - Basel bit će odigran bez prisustva publike. Ista sudbina će zadesiti i meč između austrijskog LASK-a i Manchester Uniteda.

Prazne tribine bit će i u susretima Olympiakos - Wolves i Wolfsburg - Shakhtar, a zanimljivo je da susret u Pireju nije dogođen jer su fudbaleri ovog kluba nedavno bili u dodiru sa svojim predsjednikom Evangelosom Marinakisom, koji je nedavno saopćio kako je pozitivan na koronavirus.

Jedan od dva susreta koji će se igrati uz prisustvo publike je duel u kojem će istanbulski Bašakšehir, za koji nastupa bh. reprezentativac Edin Višća, ugostiti danski Kopenhagen. Susret u Istanbulu na programu je u 18.55 sati.

Publika će prisustvovati i susretu između Rangersa i Bayer Leverkusena, a ovaj meč igra se od 21 sat.

Evropska liga, osmina finala:
Bašakšehir - Kopenhagen (18.55 sati)
Eintracht Frankfurt - Basel (18.55)
LASK - Manchester United (18.55)
Sevilla - Roma (odgođeno)
Inter - Getafe (odgođeno)
Olympiacos - Wolves (21)
Rangers - Bayer Leverkusen (21)
Wolfsburg - Shakhtar (21)