Džeko iščekuje transfer: Milik pravi probleme, Juventus povećao ponudu, više novca i Željezničaru

.
Vijesti vezane za transfer Edina Džeke u Juventus pristižu iz sata u sat, a i nedjeljo jutro je donijelo nekoliko novih informacija u medijima na Apeninima.

 

Džeko nije igrao protiv Verone, cijeli meč je presjedio na klupi, nije ni obavio kondicioni trening na Bentegodiju što je jasan nagovještaj transfera, međutim tokom noći zakomplikovale su stvari.

 

Probleme stvaraju Arkadiusz Milik i Napoli. Poljak je obavio ljekarske preglede, ali njegov menadžera David Pantak traži da Napoli isplati plate za juli i august te smanji kazne zbog pobune iz novembra prošle godine.

 

U međuvremenu je i Roma tražila popust što je razljutilo Aurelia De Laurentiisa tokom posljednjeg razgovora sa Guideom Fiengom. Vučica bi da se na drugi način definiše već dogovoreni način plaćanja. Dogovor je bio 3 milliona za posudbu te 15 miliona za obavezni otkup.

Dok se "kuha" na relaciji Rim-Napulj u Torinu ne sjede skršetnih ruku te su kako navodi Gazzetta dello Sport odlučili da povećaju ponudu za Džeku. Sada je riječ o cifri od 17 miliona eura.

 

Iznos je to kojeg u Romi ne namjeravaju odbiti za jednog 34-godišnjaka pa razmišaljaju da puste Džeku bez obzira kako završi ishod s Milikom. U tom slučaju bi se okrenuli nekim drugim rješenjima.

 

Kao što je poznato ishod dešavanja u Italiji pomno prisluškuju i na Grbavici. FIFA-in mehanizam solidarnost i odluka da se isti isplaćuje nakon transfera između klubova pod istim Savezom znači da će i Željezničar dobiti dio kolača u slučaju Džekinog transfera.

 

Ukoliko bi Roma svog najboljeg kapitena Staroj dami prodala za iznos od 17 miliona eura, Željezničaru bi pripalo 3.25 %, odnosno nešto više od 550.000 eura.

 

Juventusu se svakako žuri da što prije riješi pitanje napadača. Prvi izbor je Džeko i Andrea Pirlo ga želi imati u svom timu već u drugom kolu kada Bianconeri gostoju ni manje ni više nego Romu. Bilo bi to zaista pakleno "vatreno krštenje" za popularnog Dijamanta.